הנך נמצא כאן:

סדנאות לימי גיבוש עובדים

כל מנהל או מעסיק רוצה שעובדיו יקבלו את התוכן הטוב והמתאים ביותר עבורם. השאלה איזה סדנאות עושים לעובדים בימי גיבוש הינה שאלה חשובה מאד, ויש להתייחס אליה בכובד ראש. במאמר זה נרחיב מעט אודות ימי גיבוש לעובדים, ובהמשך נתמקד בסדנאות המתאימות לימים אלה.

ימי גיבוש - רקע

בשנים האחרונות יותר ויותר חברות ועסקים מקיימים ימי גיבוש עבור עובדיהם. ימים אלה נועדו לחזק את ההוואי המשרדי, ולהעמיק את ההיכרות של העובדים זה עם זה. בהיבט הכלכלי, מחקרים רבים מראים כי ימי גיבוש ופעילויות חברתיות לעובדים מקדמים מאד את החברה או העסק, ומעלים את התפוקה באופן משמעותי. מעסיקים רבים מדווחים על עלייה משמעותית במוטיבציה של העובדים, ועל עבודה יעילה ואיכותית כתוצאה מימים אלה.

על מה חשוב להקפיד בימי גיבוש לעובדים

  • מיקום – ימי גיבוש לעובדים נועדו לשבור מעט את השגרה ולכן רצוי לערוך אותם במקומות לא שגרתיים. נסו להימנע מלקיים ימים אלה באולמות או במקומות "רגילים", וחפשו במקומות מיוחדים כמו פארקים, בריכה, וכדו'. כמובן שניתן לחלק את היום למספר חלקים, ולהתאים את הסביבה בהתאם.
  • תוכן – הקפידו שהתוכן יהיה רלוונטי לעובדים. פעמים רבות ימי הגיבוש מתאימים לאוכלוסייה צעירה בלבד, או למחלקה מסוימת מתוך כלל העובדים, כך שיתר העובדים מרגישים מנוכרים ויצא שכרנו בהפסדנו.
  • גיוון – מומלץ לשלב מספר פעילויות ומספר סגנונות בימי הגיבוש, על מנת לאפשר לכל עובד למצוא את מקומו. רצוי לשלב תוכן קליל עם תוכן עמוק, כך שהימים הללו יהיו גם מהנים, אך גם מועילים מבחינה מקצועית.
  • אוכל – טעות נפוצה היא לשים את עניין האוכל במקום נמוך בתיעדוף המשימות, טעות אשר עשויה להיות הרת אסון. חשוב לתת לאוכל מקום של כבוד, ולאפשר לכל המשתתפים לאכול בצורה נינוחה, ללא הגבלה.
  • גודל הקבוצה – במידה ומדובר בחברה גדולה, ייתכן ומומלץ לחלק את ימי הגיבוש למחלקות השונות, על מנת להימנע מאירוע המוני שבו העובדים אינם מוצאים את ידיהם ורגליהם.

האם כדאי לערוך סדנאות בימי הגיבוש?

כשמם כן הם, ימי הגיבוש נועדו לגבש את העובדים. פעמים רבות הגיבוש מתעצם כתוצאה מחוויה או יצירה משותפת, ולשם כך בדיוק נועדו סדנאות בימי הגיבוש. עריכת סדנה במהלך יום גיבוש נועדה לתת ממד של עומק וחוויה משותפת, כך שהעובדים ייצאו עם הרגשה משמעותית בסיום היום.

אז איזה סדנאות עושים לעובדים

עולם הסדנאות לעובדים הינו רחב מאד, ונזכיר בקצרה שלושה סוגים מרכזיים:

  1. סדנאות יצירה – סדנאות רבות מציעות לעובדים יצירה עמה הם מסיימים את היום, למשל סדנת שוקולד, סדנת בישול, סדנת נגרות, סדנת יצירה וכדו'.
  2. סדנאות גיבוש – בסדנאות אלה הדגש הוא על החוויה המשותפת, למשל הפעלת ODT, סדנאות של משחקי לוח או משחקי שולחן וכדו'.
  3. סדנאות תוכן – בסדנאות אלה המשתתפים מקבלים ידע או תוכן המועבר אליהם באופן חוויתי, למשל סדנת יין, סדנת שירה, סדנאות המשלבות סיפורי חיים, סדנאות לניהול זמן וכדו'.

סיכום

ימי הגיבוש לעובדים עשויים להיות ימי השיא של השנה, ולשם כך יש להיערך ולהתכונן לימים אלה ברמה גבוהה. מומלץ לפנות לאיש מקצוע ולהתייעץ אתו בנוגע לשאלה איזה סדנאות יתאימו לעובדים שלכם בצורה הטובה ביותר, כך שיום הגיבוש יהיה אירוע חוויתי ומרגש שייזכר בליבם של עובדיכם.

שתף תוכן זה עם חבריך!